Сирна паска
Інгредієнти :
• борошно – 700 г
• цукор – 200 г
• молоко – 250 г
• масло вершкове – 1500 г
• сир кисломолочний – 300 г
• яєчні жовтки – 7шт.
яєчні білки -5 шт
• свіжі дріжджі – 50г
• сіль – ½ ч. л.
• ванільний цукор
• родзинки/горіхи
1.Завчасно замочуємо сухофрукти в коняку, просушуємо,
виклавши на паперовий рушник.
2. В тепле молоко додаємо дріжджі, 2 ст. л. цукру і 120 борошна, перемішуємо до однорідності. Накриваємо рушником і відкладаємо на 30-40 хв. в тепле місце.
3. Просіяне через сито борошно змішуємо з сіллю та содою.
4.Яйця збиваємо міксером з цукром до світлої маси, додаємо перетертий сир, розтоплене масло, перемішуєм
5. Коли опара (молоко і дріжджі) підросте, змішуємо її з борошном, додаємо жовткову масу і починаємо замішувати тісто, місимо липке тісто впродовж 10-15 хв. поки воно не стане гладеньким і м’яким. Борошна більше не підсипати.Руки можна змащувати олією. Коли тісто стане еластичним, додаємо в нього сухофрукти.Коли тісто підросте, треба трішки його пом'яти і розподіляємо по формах (заповнюємо не більше ,як на половину),залишити в теплі на 1, 5 год., щоб ще раз підросло.
6.Нагріваємо духовку до 180 градусів, перед випіканням зменшуємо температуру до 170 і випікаємо пасоки 30-40 хв. Не забуваємо, що час залежить від розміру паски
Комментариев нет:
Отправить комментарий