Інгредієнти для приготування борщу полтавського з галушками:
Для борщу:
Буряк червона - 1 штука
Капуста - 1 головка (маленька)
Картопля - 6-8 штук
Морква - 1 штука
Цибуля ріпчаста - 1 штука
Петрушка (корінь) - 1 штука (маленький)
Сало свиняче свіже - 100 грам
Сало свиняче топлене - 30 грам
Паста томатна - 1-2 столові ложки
Цукор - 1 столова ложка
Оцет столовий 3 % - 1 столова ложка
Курка або гусак (філе) - 1 кілограм
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Лист лавра - 2-3 штуки
Зелень кропу або петрушки - за смаком
Вода чиста - скільки знадобиться
Для галушок:
Борошно пшенична чи гречана - 60 грам
Яйце куряче - 1 штука
Бульйон або вода чиста - 90 мл
Сіль - за смаком
Птицю промити, залити холодною водою і варити до готовності, знімаючи піну. Вийняти з бульйону, трохи охолодити і нарізати шматочками.
Буряк нарізати тонкою соломкою, посолити і поперчити. На сковороді розігріти половину масла, викласти буряк, влити трохи бульйону і тушкувати до м’якості 45–50 хв, підливаючи води або бульйону.
Насамкінець додати томатну пасту й оцет, прогріти ще 15–20 хв. Цибулю і моркву нарізати дрібною соломкою.
Розігріти на сковороді масло, обсмажити овочі до м’якості. Картоплю порізати, капусту нашаткувати.
Приготувати галушки: гречане борошно (можна перемолоти у кавомолці гречану крупу), розвести ложкою окропу, посолити, поперчити, вбити яйце. Приготувати тісто, за консистенцією схоже на густу сметану.
У бульйон, що кипить, додати картоплю капусту. Через 15 хв – буряк і пасеровані овочі, ще через 5 хв – галушки, лаврові листки і перець.
Часник почистити, потовкти і додати в борщ за 10 хв до закінчення варіння. У кожну тарілку покласти ложку сметани і додати зелень.
Комментариев нет:
Отправить комментарий