БОРЩ ПОЛТАВСЬКИЙ
Інгредієнти для приготування борщу полтавського з галушками:
Для борщу:
- Буряк червона - 1 штука
- Капуста - 1 головка (маленька)
- Картопля - 6-8 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка (корінь) - 1 штука (маленький)
- Сало свиняче свіже - 100 грам
- Сало свиняче топлене - 30 грам
- Паста томатна - 1-2 столові ложки
- Цукор - 1 столова ложка
- Оцет столовий 3 % - 1 столова ложка
- Курка або гусак (філе) - 1 кілограм
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Лист лавра - 2-3 штуки
- Зелень кропу або петрушки - за смаком
- Вода чиста - скільки знадобиться
Для галушок:
- Борошно пшенична чи гречана - 60 грам
- Яйце куряче - 1 штука
- Бульйон або вода чиста - 90 мл
- Сіль - за смаком
- Птицю промити, залити холодною водою і варити до готовності, знімаючи піну. Вийняти з бульйону, трохи охолодити і нарізати шматочками.
- Буряк нарізати тонкою соломкою, посолити і поперчити. На сковороді розігріти половину масла, викласти буряк, влити трохи бульйону і тушкувати до м’якості 45–50 хв, підливаючи води або бульйону.
- Насамкінець додати томатну пасту й оцет, прогріти ще 15–20 хв. Цибулю і моркву нарізати дрібною соломкою.
- Розігріти на сковороді масло, обсмажити овочі до м’якості. Картоплю порізати, капусту нашаткувати.
- Приготувати галушки: гречане борошно (можна перемолоти у кавомолці гречану крупу), розвести ложкою окропу, посолити, поперчити, вбити яйце. Приготувати тісто, за консистенцією схоже на густу сметану.
- У бульйон, що кипить, додати картоплю капусту. Через 15 хв – буряк і пасеровані овочі, ще через 5 хв – галушки, лаврові листки і перець.
- Часник почистити, потовкти і додати в борщ за 10 хв до закінчення варіння. У кожну тарілку покласти ложку сметани і додати зелень.
Комментариев нет:
Отправить комментарий