понедельник, 25 мая 2020 г.

БОРЩ ПОЛТАВСЬКИЙ

Інгредієнти для приготування борщу полтавського з галушками:

Для борщу:

  1. Буряк червона - 1 штука
  2. Капуста - 1 головка (маленька)
  3. Картопля - 6-8 штук
  4. Морква - 1 штука
  5. Цибуля ріпчаста - 1 штука
  6. Петрушка (корінь) - 1 штука (маленький)
  7. Сало свиняче свіже - 100 грам
  8. Сало свиняче топлене - 30 грам
  9. Паста томатна - 1-2 столові ложки
  10. Цукор - 1 столова ложка
  11. Оцет столовий 3 % - 1 столова ложка
  12. Курка або гусак (філе) - 1 кілограм
  13. Сіль - за смаком
  14. Перець чорний мелений - за смаком
  15. Лист лавра - 2-3 штуки
  16. Зелень кропу або петрушки - за смаком
  17. Вода чиста - скільки знадобиться

Для галушок:

  1. Борошно пшенична чи гречана - 60 грам
  2. Яйце куряче - 1 штука
  3. Бульйон або вода чиста - 90 мл
  4. Сіль - за смаком                                                                                                                                                            
  • Птицю промити, залити холодною водою і варити до готовності, знімаючи піну. Вийняти з бульйону, трохи охолодити і нарізати шматочками.
  • Буряк нарізати тонкою соломкою, посолити і поперчити. На сковороді розігріти половину масла, викласти буряк, влити трохи бульйону і тушкувати до м’якості 45–50 хв, підливаючи води або бульйону.
  • Насамкінець додати томатну пасту й оцет, прогріти ще 15–20 хв. Цибулю і моркву нарізати дрібною соломкою.
  • Розігріти на сковороді масло, обсмажити овочі до м’якості. Картоплю порізати, капусту нашаткувати.
  • Приготувати галушки: гречане борошно (можна перемолоти у кавомолці гречану крупу), розвести ложкою окропу, посолити, поперчити, вбити яйце. Приготувати тісто, за консистенцією схоже на густу сметану.
  • У бульйон, що кипить, додати картоплю капусту. Через 15 хв – буряк і пасеровані овочі, ще через 5 хв – галушки, лаврові листки і перець.
  • Часник почистити, потовкти і додати в борщ за 10 хв до закінчення варіння. У кожну тарілку покласти ложку сметани і додати зелень.


Комментариев нет:

Отправить комментарий