вторник, 14 апреля 2020 г.

Сирна заварна паска

  • 1 кг домашнього сиру
  • 300 г вершків
  • 200 г цукру
  • 250 г вершкового масла
  • 5 яєць
  • 150 г цукатів
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • цукати, сухофрукти або горіхи – для прикраси


1. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо воду, а родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.

2. Сир протираємо через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера). До сиру додаємо жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішуємо.
3. Додаємо нарізане кубиками вершкове масло і збиваємо сирну масу міксером до пишноти й однорідності.
4. Переливаємо сирну масу в товстостінну каструлю. Ставимо на маленький вогонь і готуємо, постійно помішуючи, до закипання
5. Знімаємо каструлю з вогню, ставимо в миску з холодною водою (в миску можна додати кубики льоду) і мішаємо до повного охолодження. Остигнувшу сирну масу прибираємо на 1-2 години в холодильник, щоб вона загусла.
6. В охолоджену сирну масу додаємо родзинки та горіхи, добре перемішуємо.
7. Пасочницю застилаємо змоченою у воді й складеною в 2 шари марлею і викладаємо в неї сирну масу.
8. Краї марлі загинаємо, придавлюємо паску гнітом і прибираємо в холодильник на 1-2 доби (пасочницю потрібно поставити в тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка).
9. Готову паску акуратно виймаємо з пасочниці, розгортаємо марлю і ставимо на блюдо. Паску, за бажанням, прикрашаємо цукатами, родзинками 

Поради:Сирну масу можна кип’ятити, потрібно лише довести до моменту початку закипання.
Замість пасочниці можна викласти сирну масу в сито або використати новий квітковий горщик (з отворами на дні горщика).

Комментариев нет:

Отправить комментарий