Паска
Складові:
- Борошно — близько 1 кг
- Молоко — 500мл
- Дріжджі — 50г
- Цукор — 2-3 стакани
- Ванільний цукор-1 пачка
- Вершкове масло — 250 г
- Яйця( жовтки) — 10шт
- Яйця( білки)-5 шт
- домашня сметана- 2-3 ложки
- олії -2 ложки
- коньяк-30 г
- цедру 1 лимону
- Сіль
- Ізюм , курага, цукати — 200 г
Спосіб приготування
Робимо опару для тіста:
Молоко підігріваємо до 36 ° C. Розчиняємо в молоці пресовані дріжджі та додаємо цукор і борошно. Замішуємо опару, накриваємо її рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Робимо перший заміс тіста для паски
Розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо його. Яйця поділяємо на білки та жовтки. Жовтки збиваємо з цукром, а білки до щільної піни.
Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно та білки. Замісіть тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має зрости в 2-3 рази.
Ізюм та цукати для паски замочуємо на 5-10 хвилин в теплій воді. Обсушуємо їх на паперовому рушнику.
Робимо другий заміс тіста для паски
У тісто, яке підійшло, додаємо ізюм, цукати і ретельно перемішуємо, щоб вони розподілилися по всьому тесту. Змащуємо форми для випікання маслом і викладаємо в них тісто, заповнюючи форми на третину. Ставимо форми з тістом в тепле місце на 30 хвилин.
Коли тісто заповнить практично всю форму, змащуємо його зверху збитим жовтком для глянцевого блиску. Прикрашаємо традиційну паску виробами з тіста у вигляді троянд і листя.
Прикраси з тіста змащуємо збитим білком. Ставимо паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 ° C.
Комментариев нет:
Отправить комментарий