ВАРЕНИКИ
Однією з традиційних українських страв є вареники. У кожного регіону свої рецепти і кулінарні секрети.
Пропонуємо вам надзвичайно пухкий рецепт тіста для вареників з Полтавщини,
Тісто:
- Кефір - 250 мл
- Борошно - 500 г
- Сода - 0,5 ч л
- Сіль - 0,5 ч л
- Цукор - 0,5 ч л
- Олія - 0,5 ст л
У кефір всипати приблизно половину борошна, додати сіль, цукор, олію, розмішати. Тісто має бути консистенції густої сметани. Вмішати соду. Додати решту борошна і замісити м'яке тісто.
М'яким називають тісто, яке легко можна розімнути руками, навіть не розкачуючи. Саме так ліплять вареники на Полтавщині.
Тісто можна розкачати тонким пластом - кілька міліметрів завтовшки - і вирізати склянкою кружальця (5-7 см в діаметрі) - від цього залежить величина ваших вареників.
Комментариев нет:
Отправить комментарий