среда, 19 октября 2022 г.




ВАРЕНИКИ





 

Однією з традиційних українських страв є вареники. У кожного регіону свої рецепти і кулінарні секрети.

Пропонуємо вам надзвичайно пухкий рецепт тіста для вареників з Полтавщини,

Тісто:

  • Кефір - 250 мл
  • Борошно - 500 г
  • Сода - 0,5 ч л
  • Сіль - 0,5 ч л
  • Цукор - 0,5 ч л
  • Олія - 0,5 ст л

У кефір всипати приблизно половину борошна, додати сіль, цукор, олію, розмішати. Тісто має бути консистенції густої сметани. Вмішати соду. Додати решту борошна і замісити м'яке тісто.

М'яким називають тісто, яке легко можна розімнути руками, навіть не розкачуючи. Саме так ліплять вареники на Полтавщині.

Тісто можна розкачати тонким пластом - кілька міліметрів завтовшки - і вирізати склянкою кружальця (5-7 см в діаметрі) - від цього залежить величина ваших вареників.

Всередину накладати по 1 чайній ложці начинки і щільно заліплювати, щоб вареники не розклеїлися у воді.
















 

Комментариев нет:

Отправить комментарий